Muziek

Over smaak valt niet te twisten en zeker niet over muzieksmaak. Ik ga hier kortom ook niet beweren dat ik het bezit. Nee, ik ga hier enkel vermelden dat ik muziek leuk vind. Niet zozeer het bespelen van een instrument, want daar ben ik na het sporadisch bespelen van een blokfluit toen ik 10 was ofzo mee gestopt, maar wel het luisteren naar muziek en het bezoeken van concerten.

 

Ik ben qua muziek echt een kind van de Jaren '90 en dat betekende ofwel happy hardcore en house of de alternatieve kant op. Dat laatste is bij mij gebeurd. In mijn CD collectie dus niets dat wijst op dance of aanverwante muziek, maar vooral muziek waarin echte instrumenten worden gebruikt en de muziek niet uit een computer komt.

 

Wat betreft het verkrijgen van muziek ben ik zeer van de oude stempel. Aantal muziekdownloads in mijn leven? Nul, geen, niets. Ik koop alles nog keurig. Een leuk boek koop of krijg je toch ook en leg je toch niet onder het kopieerapparaat? Dat wil niet zeggen dat er in de kast met CD's geen enkel kopietje voorkomt. Heel soms krijg ik een gekopieerde CD cadeau, die ik dan natuurlijk met heel veel plezier afspeel.

 

Het bezoeken van concerten is echt iets van de laatste tijd. In 2012 stonden vijf concerten op het menu: Splendid, The Red Hot Chili Peppers, Coldplay, The Kyteman Orchestra en Racoon. Hieronder wat beeldmateriaal, waarbij ik bijzondere aandacht vraag voor het filmpje dat ik heb gemaakt tijdens het concert van Coldplay. Want wie krijgt hier nu geen kippenvel bij?

 

1. Splendid: Crowdsurfende saxofoon speler

 

2. Coldplay: bekijk het filmpje, zie na 45 seconden hoe het publiek onderdeel wordt van de lichtshow. Geweldig!

 

3. The Kyteman Orchestra: geweldig orkest en geweldig concert

In 2013 is het iets rustiger geweest qua concertbezoek. Op zaterdag 14 september werd Appelpop aangedaan. Daar heb ik Kensington eindelijk een keer live gezien en heb ik mee kunnen springen met de oude rotten van Madness!

De eerste datum voor 2014 ligt ook alweer vast. Op zaterdag 5 april ben ik aanwezig in de HMH om De Dijk live te zien. Ik ben heel benieuwd.

Natuurlijk blijft er nog heel wat te wensen over wat betreft het bekijken en beluisteren van muziek. Het wensenlijstje hieronder geeft een verdere inkijk in mijn muzieksmaak. Dit zijn bands die ik hoe dan ook nog een keertje live wil zien:

- U2
- Foo Fighters
- Editors
- Mumford & Sons
- Arctic Monkeys