Koken

Er was een tijd dat ik niets van koken moest weten. Thuis lichtte ik amper de deksels van de pannen als mijn moeder aan het koken was. Daar is verandering in gekomen toen ik uit huis vertrok en in een kamer ging wonen met eigen keuken. Tja, dan moet je wel hè.

 

Van simpele eenpansgerechten, die overigens nog altijd op het dagelijkse menu staan, is de voorliefde voor koken ontstaan. En wat begon met een paar kleine en dunne kookboekjes vol met eenvoudige recepten is nu uitgegroeid tot een rij kookboeken van enkele meters lang. Favoriete gerechten heb ik niet. Ook is is er niet echt een keuken die de voorkeur geniet. Alhoewel... Ik ben wel een beetje fan van de Italiaanse keuken. Eenvoud, pure smaken en vooral veel kleur in Italiaanse gerechten spreekt me aan. En dat alles dan met zelfgemaakte pasta. Smullen hoor!

 

Hoofdgerecht met rundvlees en rode ui Bordje amuses