Hockey

Toen ik klein was wilde ik eigenlijk gaan voetballen... Gelukkig werd het hockey.

 

Op een zondagavond zat ik met mijn ouders Studio Sport te kijken. Mijn ouders zaten te wachten op een wedstrijd met aardig wat overtredingen denk ik, want op het moment dat zich zo'n wedstrijd aandiende, zeiden ze: "Dus jij wilt voetballen?". Ik was snel genezen en samen met een vriendje heb ik toen ik 7 was deelgenomen aan een kennismakingsweekend bij MHC Rosmalen.

 

De passie voor het hockey is daar begonnen en is ook nooit meer weggegaan. Inmiddels ben ik aan mijn 29e hockeyseizoen bezig en het verveelt nog altijd niet. Wellicht dat meespeelt dat ik ook altijd deel heb uit mogen maken van de eerstelijns teams en dus altijd om de knikkers mocht spelen en niet alleen maar om een biertje na afloop. In die jaren heb ik eerst alle eerstelijns jeugdteams doorlopen en mocht ik op mijn 15e voor het eerst met het Heren 1 team van MHC Rosmalen meedoen. Één wedstrijd per week groeide in die tijd uit naar twee of drie wedstrijden per week. Op zaterdag met mijn eigen team en op zondag met alle seniorenteams waar ik maar mee kon doen. En als Heren 1 me nodig had, dan deed ik sowieso mee.

 

Vanaf mijn 18e ben ik vast onderdeel uit gaan maken van Rosmalen Heren 1. Niveau: 3e Klasse (en 4e Klasse is het laagste). Dat werd vier seizoenen later 1e Klasse na twee promoties. In de jaren erna is steeds tussen 1e en 2e Klasse gependeld. Op mijn 27e ben ik overgestapt naar MOP in Vught. Niveau hoger, want dat was Overgangsklasse. Het werd een bewogen jaar. Strijden tegen degradatie, spelen op hoog niveau en onderdeel uitmaken van een totaal andere clubcultuur. Het heeft ook slechts een jaar geduurd. Niet mijn club. Maar wel een jaar dat me altijd bij zal blijven.

 

Sinds die tijd is het HCQZ in Nijmegen. Ook daar begonnen in de 3e Klasse. Na vijf seizoenen Heren 1 werd promotie naar de 1e Klasse behaald en was het tijd voor mijn afscheid. Dat afscheid zal ik nooit vergeten en is zelfs nog hier na te lezen. Heren 1 is daarna Heren 2 geworden. Ook spelen om de knikkers, want Reserve Hoofdklasse, maar met iets minder druk om te presteren. Wel nog altijd twee keer per week trainen en op zondag om het echie de wei in. Heerlijk!