Wittebroodsweken voorbij?

24-01-2013 17:45

Het is 24 januari en het is daarmee alweer ruim een maand geleden dat ik te horen kreeg dat mijn tijdelijke contract niet verlengd zou worden. Vliegt de tijd? Jazeker! Ik kan niet anders zeggen dan dat de voorbije maand echt zo om was. Natuurlijk zaten daar nog wat feestdagen bij in de vorm van Kerstmis en Oud en Nieuw, maar toch. Vanaf 1 januari gaat voor mij niet elke ochtend de wekker meer, omdat ik naar kantoor of naar een afspraak buiten de deur hoef. De tijd is aan mijzelf om naar eigen inzicht in te delen.

Lukt dat? Aardig. Iedere dag staat in het teken van het vinden van ander werk, waarbij het echt niet zo is dat ik hier volledige dagen zoet mee ben en dus van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat alleen maar op banenjacht ben. Het is werk voor halve dagen denk ik. Soms wat meer en soms ook echt wel wat minder. Dat zijn vaak de dagen waarop de zin even ontbreekt, er een paar dagen niets positiefs te vermelden valt in de jacht op een nieuwe baan. Het is dan meer dan verleidelijk om te denken: laat ook maar. Mijn inspanningen hebben toch geen enkel nut. Is het mogelijk om deze gedachten al na drie weken te hebben? Ja hoor, want ik heb ze soms. Niet te vaak, maar het komt wel voor. Zoals de titel al zegt: de Wittebroodsweken wat betreft het zoeken naar een nieuwe baan zijn wel voorbij.

Het is dus echt zaak voor mij om steeds nieuwe dingen te bedenken, aanvullingen op dat wat ik al aan vaste taken heb staan. Het is namelijk best saai om elke dag vacatures te zoeken. Een motivatiebrief maken, biedt dan alweer wat afwisseling. Het is echter verre van voldoende natuurlijk. Elke twee weken even alle inschrijvingen bij vacaturesites verversen, ook handig. En dus is dat nu een vaste taak die periodiek wordt uitgevoerd. Het maken van mijn website was daarom echt een verademing. Iets om mijn tanden in te zetten, om lekker bezig te zijn, om mijn ei in kwijt te kunnen. Die site is natuurlijk af en dus is de enige taak om het een beetje up to date te houden. Hé ik maak deze blog niet voor niets. Af en toe een nieuwsbericht erbij en zo blijven mensen een beetje op de hoogte. Ook dat vult echter geen hele dagen.

Ik heb gelukkig weer iets nieuws gevonden! Een visueel CV op Pinterest. Ja, ik kende Pinterest al, maar had eigenlijk nog niet nagedacht over een praktische toepassing voor mijzelf. Die heb ik nu gelukkig wel gevonden. Waar een LinkedIn groep al niet goed voor kan zijn! Echt ver ben ik nog niet hoor. Gek genoeg te druk geweest met andere zaken vandaag. Maar dat visuele CV gaat er zeker komen, net als enkele storyboards waar ik in beeld kan brengen wat mijn passies en interesses zijn, wat datgene is waar ik voor leef. Ik kijk er nu al naar uit om er weer mee aan de slag te gaan. En hé daar is dan ineens weer die motivatie en die drive om volop met mijn banenjacht bezig te zijn! Hoezo werk zoeken is saai? En hoezo Wittebroodsweken voorbij? Nog lang niet, die zijn nog in volle gang!

—————

Terug