Terug van weggeweest

06-02-2013 13:00

Het was even stil aan dit front. Geen nieuwsberichten, geen blog, geen aanpassingen aan de website en geen overige nieuwe inhoud. Dat is niet erg, maar het moet natuurlijk niet al te lang duren. Hoogste tijd om in de virtuele pen te duiken en weer eens een stukkie tekst te maken voor op de site. Oh, en om me weer te storten in de wereld van de banenjacht natuurlijk. Wat dat betreft was/is de week goed gevuld, met maandag een 'snuffelgesprek' en morgen een eerste rondegesprek. Het schrijven van brieven werpt gelukkig zijn vruchten af. Dat vak ben ik nog niet verleerd.

Ik was kortom even van de radar, weg uit Nederland. Dat doen waar ik 's winters ultiem blij van word: wintersport. Weg uit het vlakke land en op naar hoge en dikbesneeuwde toppen. En die heb ik gezien! Pff, wat een overweldigende bergen heb ik gezien, wat een sneeuw heb ik gehad, van wat een mooie witte wereld heb ik onderdeel uit mogen maken. Geweldig!

Het is voorafgaand aan iedere winter weer kiezen. Waar gaat dit keer de reis heen. Ik ben van kinds af aan verwend geweest met de mogelijkheid om twee of drie maal naar de sneeuw te kunnen. Gezellig met pa en ma in een caravan op een wintercamping in de Franse Alpen. Koud? Nee joh, hoe kom je erbij! Die huisjes op wielen hebben gewoon verwarming en stromend water. En het is een bijzondere ervaring om met die wc rol onder je arm door de sneeuw naar het toiletgebouw te lopen of om even naar buiten te moeten voor een warme douche. Buiten dat is het haast net zo comfortabel als een echt huis. Ik heb dus geluk gehad, kan aardig een berg afkomen op ski's en snowboard en wil echt kilometers kunnen maken tijdens de vakantie. 100 kilometer piste? Nee, veel te weining. 200 dan? Ook niet goed genoeg. Het moet groot, groter, grootst.

Daarom deze winter voor zowat het grootste van het grootste gekozen in Europa: Les 3 Vallees. Een walhalla voor kilometervreters die ook nog op iedere bergtop een prachtig bergpanorama gepresenteerd willen krijgen. Wat een overdaad aan pistes en wat een geweldige bergroppen om over uit te kijken. Ik heb kortom volop genoten en mijn portie wintersportverslaving weer gehad.

Maar is dit nu het mooiste en het beste dat er qua skiegebied te vinden is? Nee, voor mij niet. Het mist iets. Iets authentieks, een stukje traditie en ook wel een stukje gezelligheid. Les 3 Vallees is voor mij dus niet het beste skigebied in Europa. Daarvoor staat het fenomenale Dolomiti Superski toch echt een tree hoger. Prachtige bergen, ook gigantisch veel pistekilometers, een vleugje Oostenrijkse gezelligheid en heerlijke espresso's en pasta's om in de pauze van een skidag van te genieten. Mama mia, dat is pas wintersport! Wie weet voor volgend jaar... Nu is het weer volle bak op weg naar iets nieuws. Met een volledig opgeladen batterij en heel veel energie!

—————

Terug