Oh nee, storing DigiD!

10-01-2013 17:30

Tja, daar zit je dan achter je pc. Inschrijven bij vacaturesites, zoeken naar mooie, leuke en uitdagende functies, LinkedIn profiel bijschaven, CV finetunen en het schrijven van de eerste motivatiebrieven. Zoeken naar een baan schijnt dit te heten. Best hard werken moet ik eerlijk zeggen. En eigenlijk ook leuk om te doen. Blij toe, want het zou de situatie wel heel vervelend maken als ik met fikse tegenzin iedere dag mijn plekkie boven opzoek om de zoektocht naar nieuw werk te vervolgen.

Bovendien zijn alle werkzaamheden niet zonder succes. Zonder overdreven arrogant te doen, kan ik zeggen dat ik best een aardige website in elkaar heb gedraaid. En aan de complimentjes die ik er al over gehad heb, denken anderen daar dus ook zo over. Gelukkig maar. Ook heb ik nooit geweten dat er zo veel banensites waren. Zinloos om me overal te registreren en mijn CV te plaatsen, maar het kan aan de andere kant ook nooit genoeg zijn. En ik kom ook nog wat aardige vacatures tegen! Niet onbelangrijk en de basis om verder aan het werk te gaan.

Want bij het vinden van een vacature die enthousiast maakt, hoort ook een passend vervolg: het maken van een motivatiebrief. En ik was even vergeten hoe dat kunstje ook alweer in elkaar zat... Gevolg: veel tijd en energie 'kwijt' aan het schrijven van een brief. Wat moet er ook alweer in allemaal, houd ik het standaard of probeer ik juist origineel te zijn, ga ik heel erg op mijn borst kloppen wat betreft mijn kwaliteiten of gun ik de lezer vooral een eerste blik om wat over te houden voor een eventueel gesprek? Het werd een mix van dit alles. En nu maar hopen dat het aantal brieven niet godsgruwelijk hoog is en mijn brief er een beetje uitspringt in combinatie met mijn CV. Ik heb wel zin in een kennismakingsgesprek.

Al deze activiteiten moeten natuurlijk ook gerapporteerd worden bij het UWV. Maar oh nee! Storing DigiD! De levensader betreffende de communicatie met de overheid ligt eruit. Dit is kennelijk zulk groot nieuws dat het Journaal er zelfs aandacht aan besteedt. Het moet niet gekker worden. Wat nu? Tja, wachten tot de volgende dag en dan alsnog mijn sollicitatieactiviteiten rapporteren. Vandaag dus gedaan. En dan blijkt eens te meer dat bij het UWV de regels rondom datgene wat mensen zonder werk en met een WW uitkering moeten doen veel strenger kunnen. Ik vond het al gek dat ik per vier weken slechts vier sollicitatiegerelateerde activiteiten diende te ontplooien.

Maar het kan nog gekker. DigiD heeft er iets meer dan een halve dag uitgelegen, waarvan een groot deel 's avonds en 's nachts. Uren waarin mensen meestal liggen te slapen. Maar ja, storing is storing en dus krijgen mensen die op 9 of 10 januari een taak af moesten ronden twee dagen extra de tijd. Alles met de mantel der liefde. Prima, maar wat mij betreft mogen de teugels best wat aangetrokken worden.

 

—————

Terug