Moet jij niet iets met dat schrijven van je?

26-02-2013 12:50

Stukjes schrijven. Ik doe het graag. Al van (bijna) kinds af aan. Niet dat ik nu een enorme productie aan de dag leg, helemaal niet. Maar bij een mooi onderwerp, een leuke gebeurtenis of iets anders dat kan aanzetten tot het maken van een tekst klim ik graag in de pen. Puur en alleen voor mijzelf, maar ik ben wel blij natuurlijk als ik van anderen hoor dat ik een aardig stukkie heb gemaakt.

Het is begonnen in de pubertijd. Bij mijn hockeycluppie verscheen wekelijks een clubblad en dat diende ook gevuld te worden. Voornamelijk met wedstrijdschema's en bestuurlijke mededelingen, maar ook met wedstrijdverslagen. Tja, en die moesten toch van leden komen die op zaterdag of zondag een balletje geslagen hadden. En dus ben ik zo af en toe ook wedstrijdbevindingen gaan opschrijven om die vervolgens terug te zien in het wekelijkse hockeykrantje. Dit alles min of meer aangewakkerd door mijn vader. Hij zat deze club voor en plaatste wekelijks een column. Vermakelijk, leuk, ludiek, grappig en dus lekker leesvoer. Dat ik het zelf leuk vond en vind, heb ik kortom niet echt van een vreemde.

Tot voor kort is het ook altijd bij dergelijke schrijfsels gebleven. Zoek mij op via Google en in de lijst met hits komt nog wel ergens een verdwaald verslag tevoorschijn. Daar kwamen in mijn tijd bij NovioData diverse blogs bij voor op de website. Deze blogs waren een middel om kennis te delen en boden de mogelijkheid om via actuele berichten de dienstverlening van NovioData onder de aandacht te brengen. Wereldschokkende literatuur? Nee hoor, juist niet. Wel korte, bondige en duidelijke informatie gekoppeld aan de actualiteit. En ook dat is een vak apart denk ik.

Toen ik het besluit nam om mijzelf op een eigen website te presenteren aan potentiële werkgevers heb ik geen seconde nagedacht over of ik wel of geen blog zou gaan plaatsen op mijn site. Dat was een vanzelfsprekendheid. Want: het is leuk tijdverdrijf, het biedt een extra presentatiemogelijkheid, het is prima content om te delen via sociale media, het voegt actualiteit toe aan de website en biedt mij de mogelijkheid om op een creatieve manier mijn eigen mening te koppelen aan opgedane kennis en arbeidservaring. En ja, dan is het een leuke bijkomstigheid wanneer blijkt dat ik niet de enige ben die er plezier aan beleeft. De reacties die ik heb gekregen, zijn namelijk positief. Zo positief soms dat gevraagd wordt of ik niet meer moet doen met het feit dat ik teksten schrijven leuk vind en anderen die teksten leuk vinden om te lezen. Die verhalen helpen mij dus ook nog in het verkrijgen van nieuwe inzichten als het gaat om de te zetten stap in mijn arbeidsloopbaan.

Dus iedereen die na het lezen van één van mijn blogs heeft laten weten dat de stukjes leuk zijn en dat het iets is waar ik verder in moet wil ik hartelijk danken. Ik was namelijk zelf misschien niet op het idee gekomen om de mogelijkheden te verkennen. En dat ga ik nu zeker weten wel doen. Wie weet waar het me in de toekomst nog zal brengen. Maar op welke manier dan? Een boek schrijven? Columnist wellicht? Bloggen op een grote website? Winters getinte reisverhalen maken? Sportverhalen? Tekstschrijver worden? Of iets geheel anders? Dat kan ik natuurlijk helemaal alleen gaan bedenken. Ik vermoed echter dat anderen meer zicht hebben op de mogelijkheden die het schrijven biedt. Dus lees je dit en heb je zo je ideeën over wat een mens allemaal kan doen als ie schrijven leuk vindt? Laat het me weten!

—————

Terug