Ik word een uithangbord (deel 2)

17-09-2013 15:00

Hoogste tijd om de stilte te doorbreken. Het laatste verhaal dateert van 7 augustus en dat is wel erg lang geleden. Een heerlijk zonnige en relaxte vakantie was hier debet aan. Werkzoekend of niet, iedereen heeft behoefte aan een paar weken vrij. Even niet denken aan de dagelijkse beslommeringen, geen dagen achter de pc om werk te maken van het zoeken en vinden van die ene baan. Heb ik dan helemaal niet nagedacht over mijn huidige situatie en hoe daaruit te komen? In tegendeel! De vakantie was juist de voedingsbodem voor een idee. Een idee dat zich dusdanig in mijn hoofd heeft genesteld dat de komende tijd alles in het teken staat om het tot in de puntjes uit te werken. Daarmee komt één ding onomstotelijk vast te staan: ik word inderdaad een uithangbord. Alleen had ik iets anders voor ogen toen ik het hier in mijn vorige blog over had.

Destijds was de gedachte dat ik mijzelf moest verkopen via zo veel mogelijk verschillende kanalen om zo meer onder de aandacht te komen bij mogelijke werkgevers. Laten zien wie ik ben, tonen wat ik kan en vertellen welke meerwaarde ik zou hebben. En dat zowel online als offline. Het principe erachter is natuurlijk simpel. Hoe groter de trechter aan de bovenkant, des te meer er onderaan die trechter over blijft. Makkelijk gezegd en ook tamelijk makkelijk gedaan, al vereist het veel energie, creativiteit en doorzettingsvermogen. Prima, ik bezit voldoende van deze drie eigenschappen. Kom dus maar op met al dat werk. Ik ben er klaar voor.

De vakantie heeft deze gedachte een beetje naar de achtergrond geduwd. Vlak voor vertrek kreeg ik twee duidelijke signalen die zouden kunnen leiden tot werk. Niet als werknemer in loondienst bij een bedrijf, maar werk dat slechts korte tijd beschikbaar was en dus geen blijvend karakter heeft. Werk via losse projecten, op freelance basis of bij wijze van detachering. De eerste gedachte was: als ik ja zeg op dergelijke klussen, dan 'verspil' ik waardevolle sollicitatietijd. Niet doen dus. Al heel snel werd deze negatieve benadering verdrongen door een positieve. Want als ik twee keer in zeer korte tijd een kans op dergelijk werk voorgeschoteld krijg, dan moeten er veel meer van dit soort klussen uit te voeren zijn. En dat betekent veel meer werk en ook voor een langere periode. Kan ik daar niet mijn voordeel mee doen?

Het antwoord is volmondig ja. En dus word ik alsnog een uithangbord. Niet door zo veel mogelijk reclame voor mijzelf te maken en zo op te vallen bij potentiële werkgevers, maar door mijn kennis en kunde te etaleren middels een eigen bedrijfje. Ik ga kortom weer aan de slag! En dat is een heel fijn gevoel kan ik vertellen.

Met dit inzicht alleen ben ik er echter nog lang niet. Er is werk aan de winkel. Heel veel zelfs. En dus zijn het drukke tijden. Het to do lijstje is opgesteld en elke dag streep ik activiteiten af en voeg ik weer nieuwe taken toe. Ik kom er namelijk achter dat er nogal wat komt kijken bij het opzetten van een eigen onderneming. Één geluk heb ik: het is mogelijk om met behoud van een deel van je ww uitkering een bedrijfje op te starten. Ik heb de komende tijd kortom een vaste stroom aan inkomsten. Zeker niet genoeg, maar het is wel een mooi onderpand om het zo maar te zeggen. Voor de verdere inkomsten ga ik de boer op. Te beginnen met dit verhaal. Dus heb je werk dat een link heeft met onderzoek en zoek je handjes om dit werk gedaan te krijgen? Ik heb twee handen in de aanbieding om met alle plezier voor je aan de slag te gaan! Eerst nog de benodigde werkzaamheden uitvoeren om ook echt voor mijzelf te kunnen beginnen, zodat het bedrijfje met als werktitel EM Onderzoek een feit is.

 

—————

Terug