Dagje op de hei

18-01-2013 17:00

Bijna iedereen kent het wel: een dagje met je bedrijf 'op de hei'. Herbronnen, samen nadenken, nieuwe initiatieven bedenken, sfeer verbeteren, teambuilden, hergroeperen, out of the box denken, ontwikkelen, ontdekken, opnieuw positioneren, kennis vergroten, neuzen dezelfde kant op krijgen. Plak er de term op die er voor jou het beste bij past. Hoe dan ook, heel veel mensen zullen dit al wel eens hebben meegemaakt. En is dit niet het geval, dan zal dit in de toekomst vast nog wel eens gebeuren.

 

Maar wat als je nu in je eentje bent? Thuis? Op de bank of achter een bureaustoel? Zoekend naar een nieuwe baan? Dan is je privé 'Heisessie' een aanrader! Ik ben kortom ook op de hei gaan zitten. Geen muziek aan, geen afleiding, telefoon uit de buurt en enkel pen en papier bij de hand. Nadenken. Wat kan ik? Wat wil ik? Waar ben ik goed in? Wat vinden anderen mijn goede eigenschappen en kwaliteiten? Wat zijn mijn interesses? Waar word ik vrolijk van? Wat zijn mijn passies? Dat levert aardig wat termen op kan ik je vertellen. De volgende stap is dan bedenken welke functieomschrijvingen hierbij zouden passen en binnen welke branches deze termen en kenmerken terug zullen komen. En wat denk je? Dat levert ook weer een hele aardige lijst op!

 

Deze sessie is inmiddels achter de rug. Plezierig en erg nuttig kan ik wel zeggen. Op naar het vervolg, want met interessegebieden en mogelijke branches of functies ben ik er nog niet. Ik heb namelijk geen flauw idee wat er allemaal te vinden is in de wondere wereld van banenland. Dat ben ik nu aan het ontdekken. Hoe? Door een hele waslijst aan zoektermen door de databak van vacaturesites te jagen en vervolgens vacatures die interessant lijken eens grondig door te lezen. Ik heb namelijk wel een idee wat er binnen het marktonderzoek te krijgen is, maar andere vakgebieden zijn mij natuurlijk volkomen vreemd.

 

Ik ben hier nu een dag mee bezig geweest en het levert veel inzichten op, vooral inzichten in wat ik niet wil en wat ik niet leuk vind. Ook een goede weg om het kaf van het koren te scheiden natuurlijk. Zo geraak ik steeds meer tot de kern en weet ik snel welke functies, bedrijven en branches passen bij wie ik ben en wat ik wil. En dan zal de banenjacht pas echt in alle hevigheid losbarsten!

—————

Terug