Balans tussen werk en privé

14-01-2013 16:00

De zoektocht naar werk geeft ook tijd om trends en ontwikkelingen op het gebied van internet een beetje bij te houden. Zo kwam ik vandaag een interessant artikel tegen op Frankwatching.nl. Want waar moeten we nu de balans aanbrengen tussen online en offline?

 

We zijn bijna allemaal online. De internetpopulatie in Nederland is ruim 12 miljoen zielen groot. Wellicht enkel de hele oude mensen en de hele kleine kinderen zijn nog niet online. Aan de andere kant: hoeveel kinderen zullen op hele jonge leeftijd niet aan papa of mama de smartphone of tablet vragen om er een spelletje op te spelen. Dat is toch te eerste stap naar het behoren tot de internetbevolking. Ik ben nog opgegroeid in een wereld zonder internet. Kinderen van nu weten niet beter, die kijken raar op als je ze vertelt dat een website soms streep voor streep laadde, bij internetsnelheden van een bepaald aantal KB in plaats van MB.

 

Ik ben van mening dat we doorslaan. Hoe vaak kijken we niet op onze social media pagina's om te zien welke nieuwe berichten zijn geplaatst? Hoe vaak posten we zelf niet iets? Sterker nog: ik zit nu zelf een bericht te maken en dat valt enkel online te lezen. Het moet kortom niet te gortig worden, dat we straks enkel via Facebook of Twitter vernemen hoe het met vrienden en familie gaat. Een belletje of beter nog een bezoekje aan vrienden of familie werkt net zo goed en is beter voor de onderlinge verstandhouding van een vluchtige reply of een kort whatsappje. Internet is een volwassen medium, is een geweldige vorm van vermaak en biedt fantastische mogelijkheden voor communicatie. Laten we andere vormen van media en communicatie echter niet vergeten, maar koesteren, zodat wijzelf en de volgende generaties zullen weten hoe we op andere manieren met elkaar contact kunnen hebben.

 

—————

Terug