Multiscope

Nee, het was geen 1 april grap. Ik trad echt op die datum in dienst bij Multiscope. Functie? Panel manager. Dit hield in dat ik de verantwoordelijkheid zou krijgen over het online consumentenpanel en dat ik tevens werkzaam zou zijn als zelfstandig projectleider op bijna alle uit te voeren online onderzoeken.

 

Ik ben bijna vier jaar werkzaam geweest bij Multiscope en heb me hier kunnen ontwikkelen tot een zelfstandige, proactieve en klantgerichte projectleider. Ik had geen senior projectleider voor wie ik werkzaamheden uitvoerde. Ik heb daarom de verantwoordelijkheid gehad over zeer veel en zeer afwisselende onderzoeken. Een groot aantal van deze onderzoeken bestond uit het programmeren van online vragenlijsten, het coördineren van het veldwerk en het opleveren van een kwalitatief hoogwaardige dataset waar de eindklant mee aan de slag kon. Bij de overige onderzoeken werd meer gevraagd en heb ik ook de analyses en rapportage van het onderzoek uitgevoerd.

 

De meest in het oog springende klanten hierbij zijn Libéma en Omroep West. Voor Libéma heb ik onder andere onderzoek gedaan naar de hoogte van de entreebewijzen van de attractieparken en een haalbaarheidsstudie gedaan naar de aankoop van een pretpark in België. Voor Omroep West heb ik de gehele programmering getoetst en de resultaten gerapporteerd aan de gehele directie. Tevens heb ik veel plezier beleefd aan een onderzoek in opdracht van Theaterfestival Boulevard, waarvoor ik een groot bezoekersonderzoek heb uitgevoerd. De resultaten van dit onderzoek zijn de jaren erna gebruikt bij het maken van de programmering van het festival.

 

Naast projectleider had ik als panel manager het online consumentenpanel onder mijn hoede. Bijbehorende taken waren het beheer van het panel, de beloning van de panelleden, de afhandeling van vragen en opmerkingen van panelleden, het vergroten van het aantal panelleden, het beperken van de uitstroom en het aanbrengen van verdieping in het panel door aanvullende achtergrondgegevens te verzamelen. Met deze aanvullende gegevens konden panelleden beter geselecteerd worden voor uit te voeren onderzoek.

 

In de jaren bij Multiscope ben ik ook bij veel sales trajecten betrokken geweest. In de eerste plaats, om de haalbaarheid van steekproeven die werden aangevraagd door mogelijke klanten te controleren en in de tweede plaats om zelf offertes op te stellen voor mogelijke klanten. Ik kan kortom stellen dat ik in deze periode geweldig veel ervaring heb opgedaan. Ervaring die ik vanaf 1 januari 2011 goed kon gebruiken bij NovioData.